icon-alerticon-arrowicon-checkicon-closeicon-facebookicon-flickrglueinfoicon-linkicon-linkedinicon-lockicon-menuicon-pencilicon-pinicon-searchnoun_42941_ccicon-slideshareicon-twittervovicon-youtube

Het eerste HRPro.be congres: Hoe worden we samen 100?

Partneractiviteiten
30 11
Older

HRPro.be verenigt 11 HR-verenigingen en is samen goed voor 3.500 HR-professionals.

Die overkoepeling is uniek voor de Belgische HR-gemeenschap.

Forem, VBO en VDAB zijn structureel verankerd als partners. Met één stem spreken, is het uitgangspunt, net zoals het HR-werkveld professionaliseren en op het beleid wegen.

Een eerste congres op 30 november 2017 verenigt deze drie doelstellingen. Thema: Hoe worden we samen 100?

Waarom het thema Langer Werken?

Het korte letterwoord VUCA (volatiel, onzeker, complex en ambigu) draagt een wereld van verandering in zich: o.a. globalisering, digitalisering, flexibilisering van de arbeidsmarkt en nieuwe vormen van arbeid.

Daar bovenop: we leven langer. Wie rond de eeuwwisseling geboren werd heeft 50% kans om 100 jaar te worden. We kunnen er gewoonweg niet meer naast kijken dat we langer moeten werken. 

Langer werken is dus geen vraag meer, maar een feit.

De vraag is wel: hoe doen we dat? Zowel overheid, organisaties als individuen – de drie partijen die bij deze problematiek betrokken zijn - dienen er rekening mee te houden dat de klassieke modellen van studeren, werken en pensioen niet langer houdbaar zijn. Belangrijk ook: iedereen dient hierin zijn verantwoordelijkheid op te nemen.

Een congres: denken en doen!

Tijdens dit eerste dagcongres van HRPro, op 30 november 2017, komen mogelijke oplossingen, best practices, succesvolle cases en innovatieve studies… aan bod.

Op gebied van strategie besteden we tijdens dit congres aandacht aan duurzaam ondernemen, een leeftijdsonbewust(!) beleid en vertrouwend leiderschap. 

Tegelijkertijd wordt ook de context onder de loep genomen. Wat met een future proof verloning?

Hoe ziet het organisatie- en jobdesign van de toekomst eruit? Wat is de invloed van digitalisering?

Op niveau van het individu denken we na over de levensloopbaan, levenslang leren en welzijn.

Tijdens dit eerste werkjaar doen we dit vooral vanuit het perspectief van ‘langer werken’.  

Samen sleutelen

Reflectie is één ding. Doen een ander. Samen met de expertise van de aanwezigen sleutelt HRPro.be voor, tijdens en na het congres aan ‘gemotiveerd langer werken’, een integraal onderdeel van duurzame tewerkstelling.

  • Hoe kan je medewerkers langer gemotiveerd aan het werk houden?
  • Hoe geef je hen de gelegenheid en de goesting om levenslang te leren, ook op de werkplek? 
  • Hoe maak je een arbeidsorganisatie die nieuwe ervaringen en contexten kan aanbieden?
  • Hoe krijg je inzicht in het fysieke en mentale welzijn van de medewerkers?
  • Hoe betrek je hen bij de bedrijfsstrategie?...  

De antwoorden op deze vragen moeten zowel bedrijfsleiders, HR’s als medewerkers wapenen voor de uitdagingen en veranderingen die zich zowel binnen als buiten de bedrijfsmuren voordoen.

Zo bewegen medewerkers zich straks met meer zelfvertrouwen in een nieuwe arbeidsrealiteit en zo werken ze graag langer. En op die manier hebben werkgevers zowel vandaag als morgen een gemotiveerde medewerker in huis.

Dit is win-win voor zowel werkgever als werknemer. Vroeg begonnen is oud gewonnen.

In een traject voor, tijdens en na het congres werken de verenigingen, hun leden en de aanwezigen aan deze uitdagingen voor de toekomst.

Het belooft een boeiende dag te worden!

Inschrijven

HR Professionals aangesloten bij één van de deelverenigingen: 100 Euro, excl BTW. Studenten betalen 50 Euro, excl BTW. Anderen betalen de dagprijs van 395 Euro, excl. BTW.

Meer weten en/of inschrijven kan je hier.

HRProCongres.jpg#asset:47938

Partners

Praktische info

Locatie Proximus Lounge (https://www.proximus.be/nl/id_ar_proximus_lounge/bedrijven-en-overheden/oplossingen/orphans/ar-proximus-lounge.html?v1=shorturl&v6=lounge)
Adres Rue Stroobants 51
1140 Evere
Belgium
Kostprijs € 100 (voor leden van 1 van de 11 deelverenigingen) voor VOV-leden
€ 395 voor niet leden

HR Professionals aangesloten bij één van de deelverenigingen: 100 Euro, excl BTW. Studenten betalen 50 Euro, excl BTW. Anderen betalen de dagprijs van 395 Euro, excl. BTW.

Meer weten en/of inschrijven kan je hier.

Type Open voor iedereen