icon-alerticon-arrowicon-checkicon-closeicon-facebookicon-flickrglueinfoicon-linkicon-linkedinicon-lockicon-menuicon-pencilicon-pinicon-searchnoun_42941_ccicon-slideshareicon-twittervovicon-youtube

Maak kennis met het mentorship project Connect2Work

Oproepen
30 11
Group

Mentorship

Connect2work is dus een mentorship project en heeft als doel hoog opgeleide anderstaligen een steuntje in de rug te geven bij het zoeken naar een job op maat.

Coaches van Atlas en het Agentschap integratie en inburgering regio Antwerpen begeleiden de mentees en zoeken in de bedrijfswereld een mentor die werkt in de sector van de gedane studies of werkervaring van de mentee.

Bedoeling is dat de mentor de mentee informatie en ondersteuning geeft zodat die meer zelfvertrouwen krijgt om een relevante job in de sector te kunnen vinden. Een mentorship duurt 3 maanden en mentor en mentee ontmoeten elkaar in die periode een 6-tal keer.

Resultaten 2014-2016: 40% van de mentees vond tijdens of meteen na het mentoringtraject werk op niveau. Andere mentees kregen de kans om stage te lopen of opleidingen te volgen.

Mentees geven aan dat ze een betere kennis hebben van: de sector, de kanalen om werk te vinden, het opmaken van een kwalitatieve CV en motivatiebrief, de verwachtingen van functies, eigen competenties.

Mentoren krijgen een beter zicht op de drempels en talenten van de mentees, komen in contact met gedreven en interessante profielen en halen persoonlijke voldoening uit de coachingsmomenten.

Connect2Work werd ESF-ambassadeur 2016.

Interesse om mentor te worden of heb je vragen?

Contact:

Stad Antwerpen: connect2work@stad.antwerpen.be

Contactpersonen: Zerin Oral en Koen De Schepper

Provincie Antwerpen: anit.vissers@integratie-inburgering.be

Contactpersoon: Anit Vissers

Praktische info

Adres
Type Open voor iedereen