10 vragen aan... Peggy De Prins: "Vakbonden en L&D'ers kunnen elkaar vinden in het creatief nadenken over wat leermomenten zijn."

L&D Beleid
Header Website Vov 2

1. “De Belgische sociale dialoog kenmerkt zich in de perceptie van velen door een (extreem) wij-zij-gedrag en conflictdenken.” Wij en zij zijn dan de werkgevers enerzijds en de vakbonden anderzijds. U schetst HR als een partij daartussen die het gemeenschappelijk belang veelal ziet in strategieën en sociale innovatie. Als die goed worden uitgevoerd, zal er geen conflict zijn. Ze erkent geen (tegen)macht. Noemt u HR in die zin een beetje naïef? 

“Het boek vertrekt van een theoretisch kader, waarbij twee uiterste perspectieven aan bod komen: het klassieke industrial relations denken en het klassieke HR-denken. Beide perspectieven zou je enigszins naïef kunnen noemen. Bij het eerste ligt de nadruk op het klassenconflict tussen management en werkenden. In het concept van industrial relations handelen beide partijen eenzijdig  vanuit het eigen belang en is tegenstelling inherent aan hun relatie. Ze vertegenwoordigen een macht en een tegenmacht. Daartegenover staat het veel jongere HR-denken, dat initieel sterk geloofde in...

Zin om verder te lezen?

Om dit artikel verder te lezen moet je lid zijn van het VOV netwerk.
Ben je reeds lid? Log dan nu in om verder te lezen.

Word nu lid Inloggen