Ann De Bisschop: “Het gaat trouwens niet zozeer om wat je al hebt geleerd, maar eerder om wat je nog kan leren.”

50 jaar VOV
21 Ann De Bisschop

Wat kenmerkt voor jou een goede L&D-er? Waarom? 

“In de eerste plaats is het iemand die voorloopt op de feiten. Te vaak wordt er pas iets ondernomen als reactie op een gebeurtenis, maar we moeten denken aan een proactieve organisatie. Door op voorhand in te spelen op bepaalde gebeurtenissen, kan je als bedrijf verder staan. Kijk bijvoorbeeld naar de coronacrisis, iedereen moest meteen alles digitaliseren, moest leren vanuit thuis werken omdat dat bij vele bedrijven nog niet aan de orde was. Een L&D-er kan hierin helpen. Persoonlijk vind ik dan ook dat L&D in het algemeen meer aandacht mag en zelfs moet krijgen van het management en de overheid. Door te blijven investeren ga je vooruit en kan je tijdig inspelen op verandering. L&D is een proces van boeien en bloeien.” 

“Daarnaast moet een L&D-er denken aan alle generaties en iedereen meekrijgen. Uiteraard moet een L&D-er niet alles zelf beslissen, maar hij/zij moet luisteren naar medewerkers, collega’s, managers, … ‘Zijn we wel goed bezig? Kunnen we meer?’.” 

 

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd in jouw carrière? 

“Maak bewust tijd voor je persoonlijke groei. Zo heb ik voor mezelf vrijdagnamiddag vastgezet. In die namiddag plan ik geen meetings, geen webinars, maar verrijk ik mezelf. Momenteel lees ik erg veel boeken over wellbeing en het mentale welzijn van mensen, alsook HR-Magazines zoals ZigZagHR. Al die inzichten gebruikte ik voor mijn eigen twee boeken: Aftellen naar Maandag – hoe slimmer en anders werken jou gelukkiger maakt – en Wellbeing = Winst – waarom gezonde en gelukkige werknemers uw belangrijkste kapitaal zijn.  

 

Hoe zie je de wereld van L&D in de toekomst evolueren? 

“Uiteraard zal de digitalisering verder blijven doorgaan. Toch geloof ik sterk in de menselijke connectie. Ik geloof enorm hard in hybride leren, hybride werken. Ik begin meer en meer de interactie met mensen te missen wanneer ik mijn online keynotes en webinars geef. Voornamelijk omdat die interactie ook jezelf inspireert. Ik zou dus durven stellen dat, hoewel de digitalisering steeds verder blijft gaan, we het menselijke aspect nooit helemaal zullen en mogen weghalen.” 

 

Zijn er trends in de wereld van L&D of de arbeidsmarkt in het algemeen die je zorgen baren? 

“Zorgen is een groot woord. Hoewel ik het fantastisch vind dat er veel grote internationale sprekers worden gevraagd voor conferenties, beurzen en webinars, vind ik het belangrijk om te duiden op ons sterk lokaal talent. Er zijn ook in België veel sterke sprekers met unieke inzichten en deze mogen we niet uit het oog verliezen. Dit gaat mee in de trend #supportyourlocals” 

“Daarnaast moet er in de HR- en L&D-wereld meer aandacht geschonken worden aan de attitude, aan de personaliteit van een sollicitant in plaats van aan het stukje papier waarvoor hij 3-4-5 jaar gestudeerd heeft. Het gaat trouwens niet zozeer om wat je al hebt geleerd, maar eerder om wat je nog kan leren. Hoe je je potentieel ten volle kan benutten. Daarbij heeft een attitude van leergierigheid, een willingness to learn, niets te maken met leeftijd.” 

 

Wat zou je zelf het komende jaar graag bijleren, aanleren of afleren? 

“Ik droom ervan om mijn keynotes in het Engels en in het Frans even vlot te kunnen brengen als in het Nederlands. Dit gaat vandaag vlot en goed, maar uiteraard zit de lossere sfeer van de moedertaal er nog niet in, daarin hoop ik me dan ook te kunnen verbeteren. Verder wil ik alleen nog graag meegeven dat het niet erg is als je niet alle technische kantjes kent, blijf kalm want iedereen begrijpt het ongetwijfeld.” 

 

Koop hier als VOV-lid het nieuwste boek van Ann De Bisschop hier met 10% korting. 

Lees ook ...