Zin om verder te lezen?
Om dit artikel verder te lezen moet je lid zijn van het VOV netwerk.
Ben je reeds lid? Log dan nu in om verder te lezen.
Deze maand zetten we onze schijnwerpers op het thema ‘leren met corona’. Na de paniek, de heruitvinding en de onzekerheid, lijken we ons nu weer in een nieuwe fase te bevinden. De fase waarin we accepteren dat de onzekerheid rond wat kan en mag gaat blijven, dat online leren en afstandswerken een structurele plek krijgen in onze organisaties en dat we moeten blijven investeren in creatieve manieren om mensen veilig bij elkaar te brengen, online of offline. Wat kunnen we als L&D-ers in deze fase van elkaar leren?
L&D-ers hebben sinds het begin van corona, maar ook in deze ‘structuralisering’, een belangrijke rol. Het leren en ontwikkelen op de werkvloer stopt maar niet. Gelukkig! Al is een rust hier natuurlijk een wezenlijk onderdeel van. “Een belangrijk inzicht; dat je sterker wordt door inspanningen en recuperatie af te wisselen,” zei Prof. Dr. Steven Poelmans hierover in een VOV-interview over zijn boek ‘Paradoxes of Leadership’.
In het heetst van de strijd
Wie wel wat rust verdiend heeft, is Kim Adriansens, Manager L&D en Welzijn bij UZ Brussel. Samen met zijn collega was hij er verantwoordelijk voor in het heetst van de strijd opleiding te organiseren om artsen met heel andere specialisaties inzetbaar te maken op intensieve zorg. Met behulp van Virtual Reality zijn ze hier wonderwel in geslaagd. "Had je me ooit gezegd dat we zo'n cursus van drie dagen zouden uitwerken, dan had ik je nooit...
Om dit artikel verder te lezen moet je lid zijn van het VOV netwerk.
Ben je reeds lid? Log dan nu in om verder te lezen.