Dr. Luc Swinnen ziet 'leren omgaan met' als belangrijke vaardigheid voor de toekomst

50 jaar VOV
36  Luc Swinnen

Wat kenmerkt voor jou een goede L&D-er? Waarom?

“Covid-19 heeft voor het belang gezorgd dat er meer aandacht moet worden gegeven aan samenwerken, aan connecteren en aan een groeimindset als team te creëren. In mijn laatste nieuwe boek ‘Activeer je nervus vagus’ ben ik op zoek gegaan naar het antwoord op stress- en angstklachten in onze hersenen. Eerst ga ik dieper in op de zenuw – de nervus vagus – die door je hele lichaam loopt en dus in contact staat met al je organen. Daarnaast onderzocht ik het stresssysteem en de werking hiervan om zo te komen tot het resultaat: de nervus vagus kan zowel een negatief als positief effect hebben op je emoties. Het kan inderdaad stress veroorzaken, maar het kan ook je veerkracht versterken door positieve stimulering. Om deze positieve stimulering te bereiken is het van belang om te connecteren met anderen.”

“Een goede L&D-er neemt dit, wat mij betreft, mee in zijn opzet. Vroeger werd er altijd gefocust op het individu en zijn individuele talenten, maar tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om te focussen op talenten van de groep. Door iedereen te betrekken en inclusief te werken, behaal je betere resultaten. Zelfs op het vlak van stressvermindering. L&D is niet alleen leren en opleiden, het is leren en ontwikkelen en dat betekent ook ‘zorgen voor elkaar’.”

 

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd in jouw carrière?

“Stop met individueel coachen, start met team coachen. Onthoud dat je alleen niets bent en dat je een team nodig hebt, een krachtige groep die elkaar verder kan duwen en verder kan brengen. Daarnaast zal het begrip ‘me-time’ meer veranderen in ‘social time’. We hebben elkaar nodig om energie van te krijgen en om nieuwe inzichten op te doen. Door de groep voorop te stellen, zal het belang daarvan alleen maar meer stijgen en zullen ook beslissingen minder een individueel proces worden.”

 

Hoe zie je de wereld van L&D in de toekomst evolueren?

“AI en robotisering. Het is werkelijk overal, in elk jobdomein, zelfs in de geneeskunde. Ik vind het zeker geen bedreiging omdat ik ervan overtuigd ben dat het ons verder zal brengen, zowel praktisch als technisch gezien. Daarnaast zal die evolutie het belang van collega’s benadrukken, het menselijke aspect, want er is meer tijd om echt met elkaar te connecteren. Ik zie er ook geen negatieve impact van op de arbeidsmarkt, integendeel zelfs, want er zullen mensen nodig zijn om deze robots te ontwikkelen, te maken, te repareren en dergelijke.”

“Daarnaast denk ik ook aan de globalisering. We moeten meer inzetten op lokaal en just in time. De aandacht die steeds meer gegeven wordt aan ecologie en milieu is immens en kunnen we niet meer negeren. Hier moeten we als organisatie over nadenken. Globalisering is niet alleen het gebruik van lokale bronnen bijvoorbeeld, maar het is ook de vergrijzing waarover moet worden nagedacht. Als je weet dat er voor 100 mensen die de arbeidsmarkt verlaten slechts 87 afgestudeerden op diezelfde arbeidsmarkt terechtkomen, zal er antwoord moeten komen om dit verschil tegen te gaan.”

 

Zijn er trends in de wereld van L&D of de arbeidsmarkt in het algemeen die je zorgen baren?

“Het meest kwetsbare is het ecologisch probleem aangezien dit een hoger en groter probleem is dan enkel binnen je bedrijf. Het zijn de landen zelf die goed en snel moeten samenwerken om tot degelijke resultaten te komen, maar momenteel is dat nog niet het geval. We moeten als land, als overheid, maar ook als organisatie en als individu leren omgaan met dit ecosysteem en lokale oplossingen vinden.”

“Leren omgaan met. Ook in ieders vaardigheden moeten mensen leren omgaan met verandering. Sommigen willen niet mee en vallen jammer genoeg na een tijd uit de boot, zij zullen hun mentaliteit moeten bijstellen op het vlak van levenslang leren en zullen bijvoorbeeld hun computervaardigheden moeten bijscherpen. Hierbij is het dan ook belangrijk om als collega’s elkaar te stimuleren in plaats van alleen gestimuleerd te worden door de overheid. Ook hier zal die menselijke connectie van pas komen. Als tip wil ik graag meegeven: ‘Stel jezelf de vraag: Hoe moet ik me gedragen in deze nieuwe wereld en wat kan ik eraan toevoegen?’”

 

Wat zou je zelf het komende jaar graag bijleren, aanleren of afleren?

“Ik wil consequenter leren uit boeken en inspelen op connectie. Het is van groot belang om niet alleen lid te zijn van een groep, maar ook om echt deel te nemen aan die groep, en om te verbinden en dus te connecteren. Ik wil graag de ‘Stap erin en het doe het’-mentaliteit creëren om levenslang leren op de kaart te zetten. Denk er ook aan, leren stopt niet na de universiteit.”