Evidence based L&D vs. gezond boerenverstand: wat is het juiste pad?

L&D Onderzoek
Evidence Based Banner

Veel bedrijven worstelen met hr-gerelateerde vraagstukken. Organisatieveranderingen, fusies, aanwervingen, learning & development, personeelsverloop, werknemerstevredenheid en welzijn zijn er maar enkele. We kunnen ons de vraag stellen of we als hr-professional voldoende tijd nemen om kritisch te reflecteren op deze complexe vraagstukken, en of we onderbouwde beslissingen nemen die deze uitdagingen echt oplossen. 

Voor learning & development alleen al worden de wereldwijde uitgaven door organisaties geschat op ongeveer 360 miljard dollar per jaar (Bureau for Training Industry Research). Geven we dit geld uit op basis van wetenschappelijk onderbouwde oplossingen of aan beslissingen die we nemen met ons boerenverstand, eerdere ervaringen, ons buikgevoel of een theorie of hr-leverancier die we vertrouwen? Wat is het juiste pad?

Goed bewijs

Dr. Brigitte Kroon (Universiteit van Tilburg) is expert op het gebied van strategisch menselijk kapitaal in organisaties. Ze bestudeert de bijdrage van human resource management aan zowel de effectiviteit van organisaties als...

Zin om verder te lezen?

Om dit artikel verder te lezen moet je lid zijn van het VOV netwerk.
Ben je reeds lid? Log dan nu in om verder te lezen.

Word nu lid Inloggen