Kan Corona L&D helpen bij positieve gedragsverandering?

VOV-Nieuws Gezondheid & welzijn
Karen Apricot

Uiteraard is corona voor learning bedrijven een mooie kans om een e-learning rondom veiligheidsnormen en omgangsvormen te maken. Maar het gaat veel verder! Een groot aantal organisaties cancelde naast buitenlandse reizen en congressen, ook opleidingen in eigen land. Het gaat om grote bedrijven, maar ook bijvoorbeeld de Europese Commissie.

Bij de e-learning lunch bij Epyc ging het er nog over: hoe online learning binnen universiteiten in België maar niet wil doorbreken – terwijl het in uitgestrekte landen als Australië de enige manier is. In Italië zijn ondertussen de universiteiten gesloten, net als in grote delen van China en Japan. Ook in de VS schakelden deze week verschillende universiteiten en scholen over op een online leerprogramma. Soms in een week in elkaar gezet, via technologie als Zoom. De directeur van de SAR High School in The Bronx zegt: ““It’s been kind of an insane few days of getting it up and running, and really inspiring. There is a tremendous amount of learning happening, of connecting happening.” De leraren stonden te kijken van de interactiviteit die mogelijk was binnen online leren.

Leren en verbinden door online leren, zou het Coronavirus zo een doorbraak in e-learning kunnen betekenen, ook voor L&D in België?

Isabel De Clercq zinspeelt in haar verhaal ‘Leve het coronavirus’ alvast op een doorbraak voor digitaal werken: “Waar we vroeger voor het oplossen van een klein probleem een meeting belegden en we hopeloos op zoek gingen naar een timeslot op korte termijn, worden beslissingen nu sneller genomen door in de synchrone chat met elkaar te communiceren.” Plus, eindelijk rust voor al die arme mensen in de kantoortuin! Lees het artikel ‘Druk druk druk en dat ligt vooral aan je collega’s’ hierover in het Nieuwsblad waarin VOV-ers Dr. Luc Swinnen en Katelijn Nijsmans getuigen. En bovendien, een goede incentive om de zorg voor medewerkers door te trekken naar minder mediagenieke gezondheidsproblemen op de werkvloer als burn-out, zoals Elke Geraerts en Kristof De Smet gisteren schreven in De Tijd.

Evidence based of corona based, het is mooi meegenomen als het coronabeest ons helpt om onze positieve gedragsverandering een duwtje in de goede richting te geven. 

Foto: Karen Apricot