Pragmatisch durfplan voor duurzame innovatie

L&D Praktijk
Durvenvoormorgen Groot

"Nog een boek dat ons vertelt hoe hard we zullen verpletterd worden als we niet meteen beginnen te innoveren", dat zou je denken. Maar Saskia Van Uffelen, eerder ICT Woman of the year (2011) en aangesteld als 'Digital Champion' om België te vertegenwoordigen bij de Europese Commissie, is niet zomaar een zoveelste TED-spreker die ons aanzet om te innoveren. Van Uffelen pakt het allemaal heel pragmatisch aan, ze vertelt vanuit een oprecht engagement met de maatschappij, de toekomst, waarom durven innoveren zo belangrijk is, ze weet als geen ander hoe medewerkers innovaties kunnen maken en kraken, hoe ze weerstand kunnen bieden maar hoe ze organisaties ook naar ongekende hoogten kunnen doen vliegen dankzij een cultuur van innovatie. Haar focus is op verandering, zowel digitaal als op organisatieniveau maar steeds met de menselijke factor als startpunt. Geen uit de context gerukte quotes over digitaliseren, automatiseren, AI, het verlies van jobs. Geen holle slogans over reskilling, upskilling en innovatiemethodieken. Wel: een heerlijk luchtig en concreet boek, met een durfplan vol concrete tips & tricks over hoe je innovatie in jouw organisatie, in jouw team kan aanpakken.

Van Uffelen schreef ook 'Iedereen baas', een boek over het samenwerken met vier generaties. Ook al lijken bepaalde verschillen tussen de generaties overroepen, zeker met betrekking tot de manier waarop ze leren en kennis verwerven, toch is de bewustwording van verschillende generaties (en daarbij horende verwachtingen, communicatiestijlen) op de werkvloer wel een must om innovatie te doen slagen. Het gaat niet enkel om interdisciplinaire teams, maar ook om intergenerationele teams, een bijkomende uitdaging. Combineer dit met het boek van Jef Cumps, Sociocratie 3.0, en je hebt een hands-on aanpak om actieve, effectieve besluitvorming te garanderen in processen van innovatie.

4 Take-aways uit Dare for Tomorrow

1. "Use no new data for old spreadsheets." Tegenwoordig hebben we ontzettend veel data tot onze beschikking, toch slaan we deze op via oude spreadsheets en analyseren we deze via oude frequentietabellen. Nieuwe data op een oude manier opslaan en verwerken zal je geen nieuwe inzichten geven, enkel herhaling. Durf hier echt te innoveren: nieuwe data, nieuwe manieren van opslag en analyse, rijkere inzichten.

2. Automatisering is eindig. Je kan iets automatiseren, en dan nog eens, en telkens de efficiëntie verhogen. Maar deze winst kan je niet (blijven) herhalen. Automatisering kent een einde en kan dus niet gelijkgesteld worden aan (disruptieve) innovatie. Resultaten van automatisering zijn zichtbaar op korte termijn, resultaten van disruptieve innovatie zijn enkel zichtbaar op de lange termijn.

3. "Everyone can contribute to transition, but everyone is also dependent on others fro bringing it about. That is why apart from daring you need a lot of patience above all". Reken op 3-5 jaar voor een implementatietraject van een grote verandering.

4. "Sticking to the short term is always simpler", dat is waarom zoveel bedrijven kwartaalresultaten vragen en rapporteren. Maar: Belgische bedrijven zijn helemaal niet verplicht om resultaten te rapporteren op kwartaalbasis. Als we dus starten in Januari en eindigen in December, hebben we tien waardevolle maanden om een actieplan te implementeren, in plaats van twee maanden.

 "May I ask that things be done again with attention, purpose and respect?"

Het boek leest bijzonder vlot en is in aangenaam Engels geschreven. Het concrete 'dare plan' staat bol van de tips & tricks om transformatie, innovatie, disruptie in je bedrijf door te voeren. Van Uffelen vraagt op een bepaald moment: "May I ask that things be done again with attention, purpose and respect?". Als we dit met z'n allen wat meer kunnen bewerkstelligen, zou dit dan niet de echte innovatie kunnen zijn?

Dare for tomorrow is een aanrader voor iedereen die in een bedrijf werkt dat wat innovatie kan gebruiken of voor iedereen die in een bedrijf werkt waar de innovatie soms te snel gaat en er wordt geïnnoveerd om te innoveren. Wie de gulden middenweg mag bewandelen, zal vooral heel veel herkennen in het boek en kan verder versterkt worden om de extremen beter te informeren van wat duurzame innovatie inhoudt.