Zin om verder te lezen?
Om dit artikel verder te lezen moet je lid zijn van het VOV netwerk.
Ben je reeds lid? Log dan nu in om verder te lezen.
Welzijnsnetwerk Tabor introduceert een nieuwe leerinterventie: de SWISH werkplekuitwisseling. Op zelf overeengekomen voorwaarden een beperkte tijd in een andere organisatie werken: denk je dat dit voor jou of voor je collega’s een goeie methode is om nieuwe energie, kennis, inspiratie en motivatie op te doen? Zou jouw organisatie gebaat zijn bij een sterker netwerk? Tabor zoekt organisaties die mee in het pilootproject willen stappen. SWISH consultants Lieve Proost (links) en Lieve Peeters leggen uit hoe een en ander in zijn werk gaat.
De Taborgroep is een netwerkorganisatie voor sociale ondernemingen. Ze voorziet in secundaire diensten voor ziekenhuizen, onderwijs, voorzieningen voor mensen met een beperking, voorzieningen voor ouderen en de sociale economie. Waarom komen zij nu met dat idee van werkplekuitwisseling? Peeters: “Binnen ons netwerk leren de verschillende organisaties constant van elkaar, onder andere via lerende netwerken en intervisiegroepen. Toen de Vlaamse Overheid communiceerde dat ze in het kader van leven-leren-werken in 2050 een toekomst zag voor het ‘door elkaar’, in een netwerk, leren op de werkplek, zagen wij bij Tabor een kans om onze praktijk van leren in een andere organisatie uit te rollen buiten ons bestaande netwerk.” Het project SWISH (van WISH to SWITCH) werd geboren.
Werken op een ander
In feite presenteert Tabor met SWISH een nieuw leerproduct: leren via uitwisseling op een andere werkplek. Het idee van eens ‘op een ander’ te gaan werken is misschien niet...
Om dit artikel verder te lezen moet je lid zijn van het VOV netwerk.
Ben je reeds lid? Log dan nu in om verder te lezen.