Zin om verder te lezen?
Om dit artikel verder te lezen moet je lid zijn van het VOV netwerk.
Ben je reeds lid? Log dan nu in om verder te lezen.
VOV en Mensura sloegen de handen in elkaar voor een lerend netwerk rond het opzetten en onderhouden van een LMS. De leervraag vanuit Mensura draaide om het opnieuw structureren en overzichtelijk maken van de opleidingscatalogus. Hiervoor wilden ze graag beroep doen op de kennis, leervragen en -ervaringen van andere L&D'ers in een soortgelijk traject. Hoewel de groep beperkt bleef, konden we toch een aantal interessante inzichten op een rijtje zetten!
Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat een lerend netwerk een groep mensen is die samenkomt om kennis en ervaring uit te wisselen over een bepaald onderwerp. In dit geval over het opstarten van een Learning Management System (LMS) in je organisatie. Ondanks de beperkte opkomst tijdens dit lerend netwerk, konden we toch een aantal interessante inzichten op een rijtje zetten.
Tijdens de eerste sessie van het lerend netwerk werd er besproken hoe je begint aan de zoektocht naar een nieuw LMS. Er werd stilgestaan bij de belangrijke aspecten die je hierbij in overweging moet nemen. Zo werd er bijvoorbeeld besproken of het belangrijk is om een LMS te hebben dat ook een authoring tool heeft, of dat je deze beter apart kan gebruiken. Daarnaast werd er ook besproken welke rollen je moet meenemen in je zoektocht zoals admin, superadmin, trainer, HR assistent, planner, auteur en leerder.
...Om dit artikel verder te lezen moet je lid zijn van het VOV netwerk.
Ben je reeds lid? Log dan nu in om verder te lezen.