"Wie de gouden leer-app kent, mag me faxen"

50 jaar VOV
Vicky Klein

1. Wat kenmerkt voor jou een goede L&D-er? Waarom?

"Ik las onlangs ergens ‘HR is de kern van de organisatie’ (dat zou hier geweest kunnen zijn, in de één-op-één met Cyriel Kortleven, red.). Ik ben het niet eens met deze uitspraak.  De kern van de organisatie is haar doel, haar ‘purpose’.  Een goede L&D-er is iemand die voldoende inzicht heeft in dat doel en hoe dit bereikt kan worden.  Investeren in bedrijfskennis en –strategie maken dat je beter je rol kan opnemen.  Het ontwikkelen van medewerkers is volgens mij niet de verantwoordelijkheid van de L&D-er.  Het faciliteren van die ontwikkeling is de taak van de L&D-er: het ontwikkelen zelf is de verantwoordelijkheid van iedere medewerker in de organisatie. Opleiding kan verplichten, leren niet. Een succesvolle L&D-er kan het juiste leerklimaat mee helpen realiseren en de juiste vormen en voorwaarden creëren om succesvol leren mogelijk te maken."

2. Wat is de belangrijkste les die jij hebt geleerd in je carrière?

"'Dat is al 20 jaar dat ik in het vak zit. Ik heb workshops doen vollopen, ik heb trainingen doen leeglopen'….  In het begin van mijn L&D-loopbaan werkte ik reactief, probeerde vooral managers tevreden te stellen die mij vroegen om ‘training x’ of ‘workshop y’ te organiseren. Nu investeer ik – jaren wijzer en eigenwijzer – meer tijd in het achterhalen wat de echte ontwikkelingsnood is. Na een opleiding in Lean, doe ik bijna altijd een ‘root cause analysis’ en vraag veel dieper door naar waarom er een (leer)interventie nodig lijkt. Soms blijkt er geen nood aan ontwikkeling, maar aan communicatie of aan duidelijke processen. Mijn verzoek voor een analyse wordt af en toe onthaald op gezucht, maar een degelijke analyse – die soms tijd kost – voorkomt zinloze opleidingsinitiatieven. Een bijkomend voordeel van een goede behoefteanalyse is dat je in deze fase ook samen de gewenste resultaten uitspreekt, wat dan weer de evaluatie van de uiteindelijke leerinterventie makkelijker maakt." 

3. Hoe zie je de wereld van L&D in de toekomst evalueren?

"Hoeveel uur lang mag ik antwoorden??? Alles moet sneller en korter, gezien de maatschappelijke ontwikkelingen: microlearning – vaker digitaal – wordt nog meer de norm. Anderzijds geloof ik ook dat L&D meer in het ruimere plaatje van werken en welzijn gezien moet worden.  Medewerkers kiezen niet alleen voor een job, maar ook voor een organisatie en de cultuur binnen die organisatie moet aan hun verwachtingen voldoen.  Voor mij is het dan ook zeer zeker een kwestie van L&OD: leren moet gelinkt zijn aan strategie, waarden en cultuur van de organisatie. We kennen allemaal de uitspraak dat gras niet groeit door er aan te trekken. Gras groeit tevens niet op beton: de hele organisatie, en zeker het leiderschapsteam, moet zorgen voor een vruchtbare bodem."

4. Zijn er trends in de wereld van L&D of de arbeidsmarkt in het algemeen die je zorgen baren?

"Heel weinig mensen werken nog hun hele loopbaan bij dezelfde werkgever. Organisaties werken vaker met flexibele werkkrachten.  Soms vrees ik dat dit in bepaalde bedrijven de zin om te investeren in medewerkers wat beperkt.  Anderzijds biedt deze situatie ook kansen, want je kan je als werkgever onderscheiden door L&D als onderdeel van je Employee Value Proposition in te zetten. Levenslang leren (sorry, Carl Foulon, ik vind het ook een lelijke bewoording), daar ontsnapt niemand meer aan, dus je kan het beter inzetten om medewerkers aan te trekken en te behouden. Ik geloof ook dat horizontale loopbanen meer terrein blijven winnen - en die vragen blijvende ontwikkeling."

5. Wat zou jijzelf het komende jaar graag bijleren, aanleren of afleren?

"Het risico nemende dat ik nu helemaal als een dino klink (mijn eerste hand-outs maakte ik nog met een stencilmachine, wie kent het nog?)… ik wil me graag wat meer verdiepen in technologieën die leren leuker en sneller kunnen maken. Ik ben geen digifoob, ik ben me er wel van bewust dat er nog een wereld van apps en tools te verkennen is, zeker in deze uitdagende tijden. Dus wie de gouden leer-app kent, die mag me faxen… Euh, ik bedoel sms-sen..sorry whatsappen."

Lees ook ...