VOV-Pitstop Content Design & UX

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
17 10
Content Design Ux Cover

Bekijk hier het tijdschema, met bijdragen van:

Prof. dr. Wouter Van Bockhaven (Antwerp Management School)

Tiffany Motton (Ellis Gourmet Burger):

Ellis staat bekend om zijn "Premium but Affordable" maaltijden & service, en dat typeert ook ons HR-beleid. Hoe kunnen wij aan ons personeel de juiste handvaten geven, die hen helpen zonder hen administratief te overladen, en dat op een efficiënte manier? Zelfs al staat ons HR-beleid nog in de kinderschoenen en zullen grotere spelers ons misschien nog 'schattig' vinden, zijn wij toch trots. Niet alleen op wat wij de afgelopen 2 jaar hebben kunnen verwezenlijken, ook ons denkproces achter deze oplossingen. Elke oplossing focust zich op gebruiksgemak van onze medewerkers. We komen dan ook graag ons denkproces toelichten achter het installeren van een tijdsregistratiesysteem, een jobsite mét intuïtieve back-end voor hiring managers en een onboardingssysteem dat makkelijk werkt voor zowel hiring manager als nieuwe medewerker.

Tiffany Backers (FLOWSPARKS) over 'UX en e-Learning: de perfecte match'

Hoe de psychologische principes uit de UX wereld bijdragen tot het maken van no-nonsense e-Learning die aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk en didactisch onderbouwd is.

Bart Van Hecke (ENRICHED): UX in augmented en virtual reality, voor een nieuwe manier van leren

We bevinden onszelf in de vierde digitale wave, augmented en virtual reality. Dat vraagt om een nieuwe manier van interactie. De UI van morgen gaat verder dan enkel tappen, swipen of klikken, we evolueren naar 3D en een ervaring met al onze zintuigen. Hoe we (leren) omgaan met die vernieuwde omgeving, vraagt een sterk aangepaste gebruikerservaring. Een uitdaging waarop UX-designers vandaag maar al te vaak geen passend antwoord op kunnen formuleren.

Dat is de uitdaging die wij beantwoorden. We bekijken hoe nieuwe toepassingen in augmented en virtual reality ons leven verrijken en onze taken effectiever uitvoeren, met minder risico’s en fouten en meer productiviteit en engagement voor werknemer en bedrijf. Graag lichten graag we toe hoe wij deze evolutie tegemoet gaan met onze toepassingen in AR/VR en vooral: onze eigen virtuele trainingsconfigurator.

- Marc Alen (Arboth): aUla: an (almost) universal learning approach 😊 (mini-Masterclass: VOLZET)

Arboth heeft de voorbije jaren geprobeerd om een breed  bruikbaar blended model te ontwikkelen. We noemen het aUla, het is zoveel mogelijk Evidence Based en geeft antwoorden op:

  • Hoe kies ik voor een bepaalde leeruitdaging mijn leerstrategie en vertaal ik die naar leerervaringen
  • Hoe ontwerp ik de verschillende leerervaringen op een consistente en geïntegreerde manier
  • Hoe bouw en implementeer ik die leerervaringen

Voor de lunch geven we een theoretisch kader en na de lunch gaan we daar samen mee aan de slag. Maar in de week daarvoor en daarna ga je ook van ons horen!


De dag sluiten we af met een extraatje:

- Het LiFT project (UCLL, Artevelde Hogeschool en VOV)

LiFT (Learning in Facilitated Teams) is een methodiek waarbij een heterogeen team medewerkers samen een oplossing zoekt voor een uitdaging die leeft binnen hun organisatie. Uniek is dat die medewerkers ondertussen worden aangezet tot leren én groeien in vaardigheden en competenties die waardevol zijn binnen hun job. Een interne facilitator uit de eigen organisatie begeleidt dit lerend team.


Ook benieuwd naar de Book & Breakfast van Karl Van Hoey en Jean-Claude Lecoyer over Leiderschap in conversaties? Schrijf je hier dan in.


Partners

Programma

donderdag 17 oktober 2019

09:30 - 10:00 Ontvangst
10:00 - 16:00 Programma met lunch inbegrepen

Praktische info

Locatie Antwerpen
Adres Antwerp Management School
Boogkeers 5
2000 Antwerpen
Kostprijs € Gratis voor VOV-leden
€ 250 voor niet leden

Leden van PMClub en VOCAP betalen 125€ (gelieve voor inschrijving te mailen naar margot@vov.be). 

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid.

Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór maandag 14 oktober (12u).

Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €250 verschuldigd.

Al onze prijzen zijn excl. btw.

Type Open voor iedereen
Extra informatieCoördinatoren