VOV-Pitstop Happiness@work

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
19 09
Happines @ Work Cover

Tijdens deze Pitstop gaan we dieper op dit onderwerp in, kan je je eigen ervaringen delen en ontdekken wat anderen hiervan vinden. Bekijk hier het volledige programma, en lees hier alvast na waar iedereen over gaat spreken:

Kan je zelf uw eigen werkgeluk verhogen? En kan je het werkgeluk van uw medewerkers en collega's verhogen? Jazeker! Je kan het verhogen en zelfs verlagen. In deze sessie leg ik uit hoe je dit kan doen. Ik baseer me hiervoor op de zelfdeterminatie theorie. Een brede, wetenschappelijke motivatie theorie die concrete en bruikbare tools aanbiedt. Laat jezelf verrassen in deze sessie en neem je geluk in eigen handen!

  • Khadija Badli & Griet Boddez (Institute of NeuroCognitivism): mini-Masterclass (zie extra event informatie om je in te schrijven):

Het INC concentreert zich op verticale ontwikkeling: op de mens en op soft skills, die volgens onderzoek een betere verklaring voor succes vormen dan technische competenties, en die een grote impact hebben op welzijn en geluk op het werk. Uit onderzoek in de neurowetenschappen komen in dit verband vier essentiële thema’s naar voren: neuronale plasticiteit en het valoriseren van levenslang leren, het beloningscircuit en hoe dat handig moet ingezet worden als motivatiefactor, spiegelneuronen in de context van teamcultuur en samenwerking, en emoties, met hun rol bij beslissingen. Welzijn of geluk op het werk hangt nauw samen met de mogelijkheid die eenieder heeft om te groeien en zijn “Precious Human Factor” in te zetten.

  • Ann Baeke (Natural Leadership): Energiemanagement:

Veel mensen vinden het moeilijk om hun energie op de juiste manier te managen. In het algemeen wordt pas bij disfunctioneren (burn-out, depressie, ziekte et cetera) naar de medewerker als individu gekeken en onderzocht wat er gedaan kan worden. Je kan preventief echter al heel veel doen. Uiteraard bepalen een aantal fysieke factoren zoals slaap, voeding en beweging je energiepeil. Minder bekend is wat je kan doen op mentaal en emotioneel vlak. Ik toon je hoe je via een eenvoudig assessment energiemanagement kan toetsen en hoe je beter met je energie kan omgaan. Je gaat met meer energie naar huis!

Het is tegenwoordig haast een vervelend cliché het woord burn-out nog in de mond te nemen. Toch is dit syndroom nog zeer actueel en voorwerp van vele discussies. In deze interactieve lezing zullen we duidelijk brengen in veel verwarrende opvattingen en een brain based coaching en therapie voorstellen. Er zijn de laatste jaren heel wat nieuwe inzichten en heel wat opvattingen uit de neurowetenschappen bleken niet te kloppen. We zullen een actieplan opmaken om burn-out te voorkomen, aan te pakken en vooral te meten. Different beschikt over een data base van meer dan 100 000 mensen en we zullen de methode en de vergelijking met verschillende sectoren, landen, gender, etc. voorstellen. Deze methode van meting is bedoeld zowel voor coaching als voor bedrijven. Samen zullen we ook een design voor training en coaching opstellen.

Peter s'Jongers deelt graag het Protime verhaal om ook u te inspireren over de kracht en ROI van bedrijfscultuur.  Veel talent op de werkvloer wordt nauwelijks aangesproken.  Een oorzaak van de lage engagementscijfers die studies keer op keer aantonen. Bij Protime gelooft men sterk in de ontwikkeling van talenten en de ambities. Ze zijn dan ook trots al 7 maal op rij uitgeroepen tot een van de Great Places to Work in België en Nederland. De kracht en de Return on investment van bedrijfscultuur is heilig voor Protime. Deze ROI is zelfs hard meetbaar in de uitgespaarde rekruteringsbudgetten. Zo komt bijvoorbeeld 1 op 2 sollicitaties via goede mond-op-mond reclame van de eigen werknemers.

Stel je eens voor dat je ‘s morgens opstaat en met plezier naar je werk vertrekt. Gewoon omdat je het bedrijf waarvoor je werkt vertrouwt, je trots bent op wat je doet voor die organisatie én het leuk vindt om met jouw collega’s samen te werken. Dat is wat een heel groot deel van de werknemers bij DELA België elke dag doet, als één warme familie voor alle andere families. Wat maakt nu dat de ene organisatie daar wel in slaagt, en de andere niet? Ludo vertelt je graag over het gewaagd doel van DELA, met onder meer de focus op de medewerkers. Over cultuur en strategie. Ze zijn allebei nodig!
*Dela werd afgelopend maart zesde bij de ‘Great Places to Work’ awards in Brussel.

ATD ICE is het grootste congres voor learning professionals ter wereld. Dit jaar waren we te gast in Washington met een 40-tal Belgen en Nederlanders. Welke trends vormen de rode draad doorheen 300 workshops en 400 expo-standhouders? Waar liggen leerexperten wereldwijd wakker van?  Hoe kunnen we die uitdagingen aan? We delen ons niet alleen een overzicht, maar ook inhoudelijke inzichten en wat je kan verwachten van een delegatie ter plaatse.

 “We are looking so hard for enjoyment that we overlook fulfillment.” Als we van ‘geluk op het werk’ een duurzaam thema willen maken dan mogen we ons niet laten verleiden tot acties die slechts op korte termijn een snelle happiness boost geven (een suiker injectie). Lange termijn effecten op werkgeluk ontstaan wanneer werknemers hun werk als zinvol en energiegevend ervaren. Hoe doe je dit ? Door ze hun talenten te laten gebruiken in hun job. Aan de slag gaan met je WERKelijke talenten stelt je immers in staat je best mogelijke prestatie te leveren én de verbinding tussen jezelf en je werk te versterken. Het brengt ons dichter bij ‘excellentie’ en ‘bezieling’, de twee sleutelingrediënten van de medewerker van de toekomst.

Werk kan je geluk maken of kraken. Wie met lood in de schoenen naar kantoor trekt, zal zichzelf niet snel een gelukkig mens noemen. Wie evenwel elke dag met plezier en goesting gaat werken, scoort meestal hoog bij geluks enquêtes. Je kunt dus maar beter alles uit de kast halen voor je werkgeluk! Dankzij wetenschappelijk onderzoek weten we precies welke onderdelen van een baan beslissend zijn voor jouw goede gevoel op én over je werk. Wij zetten die zaken voor jullie op een rijtje en geven jullie een eenvoudige strategie mee om je werktijd zo gelukkig mogelijk te maken. Daarbij belicht Katelijn Nijsmans als neuropsycholoog vooral de (brein)wetenschappelijke kant van het verhaal, terwijl Dajo De Prins meer ingaat op het ongrijpbare en filosofische van werkgeluk.

Nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Registreer je nu en blijf op de hoogte.

Al onze prijzen zijn excl. btw.

Partners

Programma

donderdag 19 september 2019

09:30 - 10:00 Ontvangst
10:00 - 16:00 Programma: zie bestand bovenaan pagina

Praktische info

Locatie Gent
Adres SBM/ESCALA
Tramstraat 63
Zwijnaarde
Kostprijs € Gratis voor VOV-leden
€ 250 voor niet leden

Leden van PMClub en VOCAP betalen 125€ (gelieve voor inschrijving te mailen naar marjolijn@vov.be). 

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid.

Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór maandag 16 september (12u).

Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €250 verschuldigd.

Type Open voor iedereen
Extra informatie

Wil je deelnemen aan de mini-Masterclass? Dat kan!

Omdat het aantal deelnemers beperkt is (maximaal 25 personen), zijn er een aantal voorwaarden:

  • Per organisatie maximaal 2 deelnemers;
  • Wie het eerst komt, die het eerst maalt;
  • Deelname aan de mini-Masterclass betekent deelname aan de Pitstop.

Graag deelnemen* aan de mini-Masterclass? Volg dan de volgende twee stappen:

Stap 1: Schrijf je in voor de Pitstop Happiness @ Work

Stap 2: Mail deelname aan de Masterclass naar info@vov.be

* Deelname aan de mini-Masterclass wordt bevestigd via info@vov.be


- VOV-leden kunnen gratis deelnemen;

- Niet-leden betalen de kostprijs voor deelname aan de Pitstop.

Het event vindt plaats op de campus Gent (gebouw Thomas Cook). Parkeren kan boven- of ondergronds:

  • Bovengronds: inrit rechtdoor, parkeren kan rond het gebouw.
  • Ondergronds: bij het oprijden meteen links is de inrit van de ondergrondse parking. Op verdieping -1 bevinden zich voorbehouden plaatsen (aangeduid met een bordje “SBM”)

Routebeschrijving

Wegbeschrijving 23371 Tramstraat 63


Coördinatoren