VOV-Pitstop januari: Leerstrategie, -beleid en -visie onder de loep (VOLZET)

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
31 01
Header Pitstops

Hoe bed je een nieuwe wetgeving in een langetermijnvisie en strategie in? Als je van directed learning naar digital learning wil bewegen, hoe doe je dat dan? Hoe overtuig je je medewerkers en je directieleden? Hoe zet je hen aan om bepaalde tools te gebruiken ondanks toolmoeheid? En hoe responsabiliseer je de medewerker in zijn eigen learning journey? 

Op deze vragen trachten we tijdens deze Pitstopnamiddag een antwoord te bieden!


De volgende sprekers staan op het programma:

 • Ann Demeulemeester, auteur van Goed werken in de zorg;
  Groeien als organisatie met de medewerkers mee aan het stuur.
  Benieuwd hoe 13.000 medewerkers zes jaar lang meebouwden aan een organisatie die klaar is voor de toekomst?
  Het boek Goed werken in de zorg belicht het traject van innovatieve arbeidsorganisaties in Familiehulp. Ann Demeulemeester is de auteur. Zij vertelt in deze pitstop onverbloemd over het traject, met zijn hoogtes en laagtes. Want wat Familiehulp geleerd heeft, daar kunnen ook andere organisaties hun voordeel mee doen.


 • Katia De Coster en Julie Van der Heyden van Delhaize Belgium;
  Learning in the flow of work.
  Opleiding is voortaan een individueel recht dat geldt voor elke werknemer. Ook voor Delhaize zal het aantal opleidingsdagen 5 per jaar per voltijdse werknemer bedragen. Een hele uitdaging, die tegelijk kansen biedt om elke medewerker te inspireren om de ambitie van Delhaize samen waar te maken.  Daarom zetten we bij Delhaize de medewerkers voortaan nog meer in de driver's seat van hun eigen ontwikkeling.
  Learning in the flow of work zal cruciaal worden. Julie Van der Heyden (director Talent) en Katia De Coster (Learning Manager) geven toelichting over de successen en uitdagingen op opleidingsvlak bij Delhaize in 2023.


 • Christophe Jacobs van FLOWSPARKS;
  Een praktische kijk op zelfgestuurd digitaal leren binnen het bredere leerecosysteem.
  Tijdens deze sessie gaan we dieper in op de situering van zelfgestuurd digitaal leren binnen het bredere leerecosysteem van organisaties. Meer specifiek bekijken we digitaal leren in de context van bedrijfsspecifieke inhouden. Er komen hierbij 3 praktische cases aan bod die tonen hoe je digitaal leren kan organiseren in je organisatie. Een case vanuit een top-downbenadering, een case met een bottom-upbenadering én een praktische case hoe je de eigen medewerkers kan faciliteren om zélf aan de slag te gaan met het uitwerken van bedrijfsspecifieke digitale leermaterialen.De Pitstop wordt gevolgd door een feestelijke nieuwjaarsreceptie, het eerste L&D en HR-netwerkevent van 2023! Blijf jij voor een hapje en een drankje onder gelijkgezinden? Schrijf je hier in voor de receptie!

Partners

Programma

dinsdag 31 januari 2023

13:30 - 13:45 Onthaal
13:45 - 14:00 Welkomstwoord VOV
14:00 - 14:50 Ann Demeulemeester
15:00 - 15:50 Christophe Jacobs van FLOWSPARKS
16:00 - 16:30 Koffiepauze en netwerkmoment
16:30 - 17:20 Katia De Coster en Julie Van der Heyden van Delhaize Belgium
17:20 - 17:30 Afsluiter VOV

Praktische info

Locatie Gent
Adres Ghelamco Arena
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
Kostprijs
 • Gratis voor VOV-leden
 • € 250 excl. BTW voor niet-leden: stuur een mailtje (met facturatiegegevens) naar info@vov.be en we maken je inschrijving in orde.
 • Leden van VOCAP betalen € 125 excl. BTW (gelieve voor inschrijving te mailen naar info@vov.be). 

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid. Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór maandag 23 januari 2023 (12u).

Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €250 verschuldigd.

Type Open voor iedereen

Coördinatoren