VOV-Pitstop Juni - leiderschapsontwikkeling

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
09 06
Header Pitstops

De volgende sprekers staan op het programma:


 • Julian Stodd, auteur van Exploring the World of Social Learning en The Social Leadership Handbook;
  Sociaal leiderschap omvat de mindset, vaardigheden en gedragingen nodig om een effectieve leider te zijn in de 'Social Age'. Macht en autoriteit komen eerder voort uit wat je deelt en uitdraagt, uit hoe je je reputatie opbouwt, dan vanuit simpele positionele autoriteit. Het is een leiderschapsmodel dat meer fluïde en relevant is dan dat gebaseerd op senioriteit, situatie of hiërarchie. In dit sociale model winnen delen en verhalen vertellen het van bevelen en controle. Het is een collaboratieve onderneming, met communities als kern. Julian Stodd zal deze Pitstop - in het Engels - spreken over zijn ervaring met (sociaal) leiderschap.


 • Hylke Vandepitte van Indaver;
  Bij Indaver staan onze medewerkers centraal. We streven hoge resultaten na door in te zetten op de expertise en kennis die in onze organisatie aanwezig is. We zijn er van overtuigd dat sterk (persoonlijk) leiderschap, van alle medewerkers, helpt om onze strategische doelen te bereiken, onze organisatie efficiënt te houden en onze medewerkers jobvoldoening te geven. Om deze doelstelling van sterk leiderschap na te streven, hanteren we het Triple C-principe, “Care, Connect & Coach”. Triple C vormt de basis om een gemeenschappelijke en sterke leiderschapscultuur uit te bouwen. We nemen jullie graag mee in ons Triple C-verhaal. Wat doen we al en waar zien wij nog ruimte voor groei? En wat kunnen we nog van jullie leren?


 • Inge Beckers van Victaulic.
  Inge Beckers van Victaulic zal een interne, internationale case brengen over het coachen van leiders. Zij zal het hebben over de nood aan coaching, de aanpak om het management te overtuigen  en de doorgedreven missie om coachingstrajecten op te zetten. Vanuit een bottom to top-strategie hebben ze het intense Leadership Academy & Leadership Essential Traject opgebouwd. Vanwege covid-19 moesten ook zij noodgedwongen hun trajecten omgooien naar een online omgeving. Lukt dit voor leiders en hoe kijken zij naar coaching? Ten slotte reflecteert Inge op het verschil tussen de online & offline trajecten en haar ervaringen hierbij.


 • Timmie De Pooter, auteur van Bring yourself to work;
  Timmie de Pooter was 15 jaar lang CEO van het familiebedrijf, opgericht door zijn opa. Hij ondervond hoe moeilijk en eenzaam leiderschap kan zijn. Na een burn-out bewandelde hij een pad van persoonlijke groei en ontwikkeling als leider. Zijn ervaringen beschrijft hij in zijn boek Bring yourself to work. Leading others without draining yourself. Tijdens de komende Pitstop deelt hij zijn inzichten en waarom leiderschapsontwikkeling cruciaal is voor organisaties in de toekomst.


 • Brecht De Schepper van Arteveldehogeschool;
  Leiden in paradoxen.
  Paradox (m, de) een spanningsveld dat opgeroepen wordt door 2 tegenstrijdige polen
  Leiden (leidde, heeft geleid) in een bepaalde richting of toestand brengen

  Pas ik mij als nieuwe leidinggevende aan aan de leiderschapsstijl binnen de organisatie of blijf ik mezelf? Ik moet nú de problemen oplossen, maar hoe zorg ik ervoor dat ik minder brandjes blus? Leg ik mijn focus op het welzijn van mijn medewerkers, of ligt de focus op het resultaat?

  Herkenbare spanningsvelden?

  Paradoxen zijn overal. Het leven en werken van een leider zit er vol van. Soms is het of-of-denken, vaak is het en-en. In al haar schakeringen en niveaus. Zoeken naar de eigen weg, de eigen stijl, binnen de context en met een helder doel voor ogen.

  Met ‘Leiders in paradoxen’ ondersteunen we in de Arteveldehogeschool leiders van vandaag én van morgen om in een complexe omgeving leiderschap op te nemen.

  Tijdens deze sessie
  - duiken we in een aantal herkenbare paradoxen, en maken ze zichtbaar
  - krijg je een aantal kaders mee om die paradoxen vanuit een ander perspectief te bekijken
  - ga je met collega’s op paradoxenontdekking. Op zoek naar andere-dan-de-voor-de-hand-liggende aanpakken.

  Disclaimer: eens je de paradoxenlens opzet, bekijk je de werkelijkheid anders. De organisatie is niet verantwoordelijk voor mogelijke en-engevallen.

Partners

Programma

donderdag 9 juni 2022

09:45 - 10:00 Onthaal
10:00 - 10:15 Welkomstwoord VOV
10:15 - 11:15 Openingssessie: Brecht De Schepper
11:15 - 11:30 Koffiepauze
11:30 - 12:15 Sessie 2: Tim De Pooter
12:15 - 13:45 Lunchpauze
13:45 - 14:30 Sessie 3: Hylke Vandepitte
14:30 - 15:15 Sessie 4: Inge Beckers
15:15 - 16:00 Afsluitende keynote: Julian Stodd

Praktische info

Locatie Wetteren, nabij Gent
Adres Groenstraat 8
Wetteren
Kostprijs
 • Gratis voor VOV-leden
 • € 250 excl. BTW voor niet-leden: stuur een mailtje (met facturatiegegevens) naar info@vov.be en we maken je inschrijving in orde.
 • Leden van PMClub en VOCAP betalen € 125 excl. BTW (gelieve voor inschrijving te mailen naar info@vov.be). 

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid. Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór maandag 6 juni (12u).

Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €250 verschuldigd.

Type Open voor iedereen

Coördinatoren