VOV-Pitstop Leadership

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
04 04
Leadership Cover

Aan de hand van korte pitches laten we verschillende sprekers hun belangrijkste inzichten, lessen, tips & trics, ... delen met jullie! We zorgen voor een gezonde mix van mensen met diverse ervaringen met leiderschap, langs bedrijfskant en consultancykant.

Nadien neemt elke gastspreker plaats aan een tafel om in kleinere groepen dieper in te gaan op wat ze tijdens de pitches deelden! Hier trekken we een groot uur voor uit en gaan voor dieper inzicht, delen met en leren van elkaar!

De VOV-Pitstop wordt doorheen de dag begeleid door Corinne Reynders, de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur van VOV.

We zullen deze dag beginnen met een inspirerende keynote door Wil Beckers (M HKA).

De eerste ronde rondetafelgesprekken zullen vormgegeven worden door: 

 • Koen Dierckx (Learning Consultant bij Wolters Kluwer):

Hoe kunnen we het leiderschap ontwikkelen of versterken binnen jullie organisatie opdat de strategische pijlers op een duurzame manier worden gerealiseerd? Tijdens het begeleidingsmoment gidsen we L&D-professionals – via een uitdagend kaartenspel - doorheen ons Crystal Leadership© concept, dat is opgebouwd rond 6 fundamentele “futureproof” intelligenties (3 rationele & 3 relationele), die managers nodig hebben om “klaar” te zijn voor de toekomst.  Het zijn met andere woorden 6 verschillende “brillen” die we opzetten om naar jullie actuele – en ook toekomstige/gewenste - leiderschap te kijken.

 • Inge Bien (Country Competence Development Manager bij IKEA):

Caring Leadership, of hoe we bij IKEA een mindset shift in leiderschap aanpakken met als uitgangspunt: gelukkige medewerkers leiden tot gelukkige klanten en zorgen voor een bloeiende business. 4.500 medewerkers in beweging brengen door zelfinzicht en zorgzaam te zijn voor elkaar en voor onze klanten.

 • Brigade-generaal (b.d.) Philip Van Impe (Voorzitter van het Platform voor Leiderschap van Defensie):

Leading by example is het motto van Defensie over leiderschap. Wat leiders moeten ZIJN, WETEN en DOEN om effectief te zijn, wordt door Defensie beschreven in haar visie over leiderschap. Brigadegeneraal (b.d.) Van Impe zal deze Visie kort toelichten en daarna graag met u hierover van gedachten wisselen.

 • Ans Van Loo en Géraldine Kahane (HR Consulent bij Provincie Antwerpen)
 • Amelie Vrijdags (Senior Consultant Research & Development bij Hudson)
 • Jean-Marie Cardon (Projectmanager in HR & Sales bij TalentGoals)

De tweede ronde rondetafelgesprekken zullen vormgegeven worden door: 

 • Stefaan Arryn (Chief People Officer bij Ellis Gourmet Burger):

Wat zijn de eigenschappen van succesvolle leidinggevenden? Gebaseerd op bevindingen uit de wetenschap en vertaalt in een pragmatisch model, brengen we concreet gedrag van succesvolle leidinggevenden in kaart. Over de moeilijke evenwichtsoefeningen die elke leidinggevende dient te maken en wat de gevolgen hiervan zijn voor de teamleden en het succes van de organisatie.

 • Patrick Bouts (Talent Strategist, Executive Coach & Leadership Mentor bij Quintessence):

Ondanks meer dan 4 miljard Google-hits op ¨leadership¨ blijft leiderschap ons uitdagen. Wat is het verschil tussen leiderschap en leiding geven? Wie of wat bepaalt het succes van de leidinggevende? Wat maakt dat sommige leidinggevenden falen, ondanks opleiding, coaching en begeleiding? In deze interactieve sessie gaan we dieper in op de 3 cruciale vragen waar elke leider, van de werkvloer tot de boardroom, mee bezig is (of zou moeten zijn).

 • Marc Van den Broeck (Owner bij 2ReInvent):

Leiderschap kent zoveel verschillende aspecten. Er wordt zoveel over gepraat en geschreven. Maar wat betekent voor jou leiderschap in verandering? Wie wil jij zijn? Hoe oefen jij invloed uit? Wat zegt je gedeeld leiderschap? En hoe pak je dat aan? 

 • Karl Van Hoey (Co-Auteur van "Impact in Actie: leiderschap in conversaties"):

Hoe kan je duurzame impact verhogen op relaties, teams, organisaties, en jezelf? Wat maakt impact duurzaam? Waarop moet je precies letten? Welke strategieën zijn hiertoe behulpzaam?

 • Pierre Cock (Loopbaanbegeleider bij MOOD Solutions):

Leidinggeven en leiderschap zijn verschillende begrippen. Ze zijn divers en gelaagd. Ze zijn individueel en collectief. Welke inzichten helpen om effectief leiderschap te herkennen dat leidt tot efficiënt leidinggeven? Wat kunnen we doen om leiderschap te ontwikkelen dat zich aanpast aan de complexiteit en de verandering van onze disruptieve tijdsgeest? Aan de hand van twee duidelijke schema’s ontdekken we op interactieve wijze hoe onze inzichten en acties verder kunnen groeien en bloeien.

De dag sluiten we af met een keynote door Anne Lemaire (AMS)


Voorafgaand aan de pitstop presenteert Seth Maenen zijn boek. Lees meer over de Book & Breakfast met Seth Maenen.

Partners

Programma

donderdag 4 april 2019

09:30 - 10:00 Ontvangst
10:00 - 16:00 Programma

Praktische info

Locatie Sint-Gillis
Adres Kind en Gezin Academie
Hallepoortlaan 27
1060 Sint-Gillis
Kostprijs € Gratis voor VOV-leden
€ 250 voor niet leden

Leden van PMClub en VOCAP betalen 125€ (gelieve voor inschrijving te mailen naar marjolijn@vov.be). 

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid.

Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór maandag 1 april (12u).

Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €250 verschuldigd.

Al onze prijzen zijn excl. btw.

Type Open voor iedereen

Coördinatoren