VOV-Pitstop: 'Doorloop je loopbaan vanuit L&D'

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
04 03
Label Pitstop

Deze Pitstop loopt zoals de vorige keren weer over twee dagen: donderdagnamiddag 4 maart en vrijdagvoormiddag 5 maart. Na inschrijving kies je zelf bij welke sessies je aansluit.

Op het programma: 

Dr. Marian Thunnissen van Fontys Hogeschool en Fabienne Martin van Agoria over de analyse van talentenscans op de Belgische arbeidsmarkt; het identificeren en meten van talent. In de studie 'Shaping the future of work' ontwikkelde Agoria 4 strategieën om bij te dragen aan een duurzame arbeidsmarkt. Het doel van de studie die opgezet werd door Fontys Hogeschool: "Hoe kies je de juiste talentenscan voor je bedrijf?" 

Michael Neefs van Cornerstone OnDemand (Engelstalige sessie); er is geen twijfel mogelijk dat 2020 ervoor gezorgd heeft dat wendbaarheid van organisaties een strategische prioriteit is geworden, om als organisatie te kunnen overleven. Vandaag de dag worden organisaties geconfronteerd met een exponentiële toename van veranderingen. Het vermogen om werknemers op één lijn te krijgen rond bedrijfsprioriteiten is dan ook cruciaal. Tijdens deze sessie gaan we in op de belangrijkste strategieën om werknemers te laten groeien en bij te scholen zodat ze klaar zijn voor de veranderende behoeften van de organisatie, zowel vandaag als morgen.

Barbara De Jonghe van IBM zal tijdens de Pitstop een unieke case uiteenzetten over Talent Development. Tijdens deze sessie, neemt Barbara ons mee in het IBM verhaal rond loopbaanontwikkeling en hoe L&D een cruciale rol speelt ter ondersteuning van de continue leercultuur binnen de organisatie. Hun digitale 'Your Learning / Your Career' ervarings-platform (gedreven door Watson Technology) is hierbij niet meer weg te denken uit het dagdagelijkse leven van de > 380.000 IBMers wereldwijd... hoe dit juist werkt, zal Barbara ons met plezier uitleggen tijdens de Pitstop! 

Kathelijne Verboomen van Acerta over het deelplatform Bridge. "Onze arbeidsmarkt en de economie die de arbeidsmarkt aanstuurt, zijn nooit mooie vlotte systemen geweest die gemakkelijk te voorspellen en te plannen vallen. Meer en meer duikt het idee op om de getroffen werknemers niet te ontslaan, maar ze tijdelijk uit te lenen aan bedrijven en sectoren die net handen te kort komen. Zo behouden deze mensen hun inkomensniveau, hun vaste betrekking, hun sociaal statuut… Maar tegelijkertijd kunnen ze zeer vlot terug ingeschakeld worden bij hun historische werkgever wanneer die terug kan opstarten. Er is meer en meer vraag om werknemers op één of andere manier te delen en zo werknemers in de gelegenheid stellen om voor meer dan één werkgever te werken, niet opeenvolgend, maar tegelijkertijd." 

Acerta heeft daarom een ambitieuze missie. Acerta Bridge wil een samenleving creëren zonder ontslag. Maatregelen als technische werkloosheid hebben hun nut bewezen, maar zijn niet economisch houdbaar voor miljoenen mensen op langere termijn. Met Acerta Bridge maakt Acerta het mogelijk voor werkgevers om werknemers te delen. Wie tijdelijk geen werk heeft, kan zo veel makkelijker tijdelijk overstappen naar daar waar wel werk is. Dit heeft heel wat legale, juridische, sociale en administratieve voeten in de aarde. Het kan echter leiden tot kansen voor heel wat werknemers en werkgevers. Naast het vermijden van ontslag en iemand verliezen die je op lange termijn in je team wil houden, zijn er ook de voordelen van bijleren op een andere werkvloer en niet maandenlang thuis te zitten. Kathelijne zal toelichten hoe en waarom Acerta Bridge werkt.

Daarnaast zal er ruimte zijn om te netwerken via Conversation Starter. Een handige tool om geen nekel netwerkmoment meer te missen. 

Partners

Programma

donderdag 4 maart 2021

13:30 - 13:35 Openingswoord Pitstop Dag 1
13:35 - 14:35 Sessie 1: Agoria
14:35 - 14:45 Pauze
14:45 - 15:45 Sessie 2: Cornerstone (Engelstalig)
15:45 - 16:00 Pauze
16:00 - 16:30 Networking - Conversation Starter

vrijdag 5 maart 2021

09:00 - 09:05 Openingswoord Pitstop Dag 2
09:05 - 09:55 Sessie 1: IBM
09:55 - 10:15 Pauze - Break-Out Rooms
10:15 - 11:15 Sessie 2: Acerta
11:15 - 11:30 Pauze
11:30 - 12:00 Networking - Conversation Starter

Praktische info

Locatie Zoom
Adres
Kostprijs

€ Gratis voor VOV-leden

€ 250 voor niet leden: stuur een mailtje (met facturatiegegevens) naar info@vov.be en we maken je inschrijving in orde.

Leden van PMClub en VOCAP betalen 125€ (gelieve voor inschrijving te mailen naar info@vov.be). 

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid.

Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór maandag 1 maart (12u).

Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €250 verschuldigd.

Type Open voor iedereen

Coördinatoren