VOV-Pitstop November - beleid

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
17 11
Header Pitstops

De volgende sprekers staan op het programma:

 • Frank Elsen, hoofd learning architects bij KBC Bank en Verzekering;
  KBC is de voorbije 5 jaar fundamenteel veranderd - van een klassieke bankverzekeraar tot een data-gedreven leverancier van allerlei diensten waarbij digitaliteit een belangrijke plaats inneemt.
  En ze doen dat met succes: de KBC Mobile app is onlangs nog verkozen tot beste app ter wereld. En dit is nog maar een begin: de transformatie gaat zich de komende jaren doorzetten. Maar dat betekent dat de skills van ons personeel ook fundamenteel moeten veranderen. Hoe we dat aanpakken, hoe onze HR-afdeling een belangrijke hefboom is voor de transformatie van ons bedrijf, dat kom je te weten op de VOV-pitstop.


 • Anabel Geloen, Ludwine Pauwelyn en Imana Denys van J-Oplossing;
  J-Oplossing is een ESF project vanuit Groep INTRO vzw waarin we justitiabelen begeleiden richting duurzaam werk en/of dagbesteding, maar tegelijkertijd ook stilstaan bij randvoorwaarden op allerlei levensdomeinen volgens hun eigen hulpvraag. Tijdens de sessie op de VOV-Pitstop staan we stil bij onze werking en we lichten kort enkele casussen toe. Waar stoten onze deelnemers vaak tegen aan? En hoe kunnen we de kloof tot de arbeidsmarkt voor deze doelgroep verkleinen?  


 • Paul Buyens, campusdirecteur De Masten bij CVO Vitant;
  CVO Vitant neemt sinds enkele jaren een voortrekkersrol in de uitbouw van technische opleidingen in het volwassenenonderwijs.
  Als pionier stapten ze mee in het verhaal van duale opleidingen waar ze met SIRA, META en 1825 drie projecten hebben die al jarenlang tientallen techniekers en chemische procesoperatoren hebben klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Paul licht toe hoe ze de afgelopen jaren een nieuw opleidingstraject ‘Elektromecanicien’ hebben ontwikkeld en welke pijnpunten ze hierbij zijn tegengekomen. Tot slot wil hij graag met de aanwezigen in gesprek gaan om te kijken hoe ze in de toekomst binnen het volwassenenonderwijs de weg van het LLL kunnen volgen….


 • Carl Buelens en Leen Van Landeghem van 24+ nv;
  Bij 24+, het Customer Care Center van KBC, werken meer dan 500 mensen.  Elk met hun eigen unieke verhaal, maar toch ook allemaal “gelijk”. Medewerkers van diverse leeftijdscategorieën, met uitlopende overtuigingen, vanuit ongeveer 20 verschillende origines en nog meer verschillende culturele achtergronden werken er samen. Ze doen dat in een klimaat dat getypeerd wordt door wederzijds respect. Carl Buelens, CEO van 24+, en Leen Van Landeghem, personeelsverantwoordelijke, geven toelichting over de successen en de uitdagingen bij het creëren van zo’n harmonieuze werkvloer.
 • Vicky Buelens, advocaat arbeidsrecht;
  De impact van de arbeidsdealwet op L&D.


Vroege vogel met extra honger naar kennis? Mis dan zeker de Book & Breakfast voorafgaand aan de Pitstop niet!

Partners

Programma

donderdag 17 november 2022

09:45 - 10:00 Onthaal
10:00 - 10:15 Verwelkoming
10:15 - 11:00 Sessie 1: Paul Buyens
11:00 - 11:45 Sessie 2: Carl Buelens en Leen Van Landeghem
11:45 - 13:00 Lunch- en netwerkpauze
13:00 - 13:45 Sessie 3: Vicky Buelens
13:45 - 14:30 Sessie 4: Frank Elsen
14:30 - 15:00 Koffiepauze
15:00 - 15:45 Sessie 5: Anabel Geloen, Ludwine Pauwelyn en Imana Denys
15:45 - 16:00 Afsluiter VOV

Praktische info

Locatie Brussel
Adres Erasmushogeschool Brussel
Nijverheidskaai 170
1070 Anderlecht
Kostprijs
 • Gratis voor VOV-leden
 • € 250 excl. BTW voor niet-leden: stuur een mailtje (met facturatiegegevens) naar info@vov.be en we maken je inschrijving in orde.
 • Leden van PMClub en VOCAP betalen € 125 excl. BTW (gelieve voor inschrijving te mailen naar info@vov.be). 

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid. Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór maandag 14 november (12u).

Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €250 verschuldigd.

Type Open voor iedereen

Coördinatoren