VOV-Pitstop: Hoe zet je binnen organisaties in op coachend leiderschap?

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
09 09
Vov Pitstop September Header

De volgende sprekers staan op het programma:

Na het welkomstwoord van VOV beginnen we de dag met de praktijksessie van Anke Janssen en Fabienne Goedons van Delhaize. Zij vertellen eerst vanuit beleidsniveau hoe leiderschap binnen Delhaize vormgegeven wordt, daarna gaan ze dieper in op de vraag hoe deze leiderschapsstijl merkbaar is doorheen alle lagen van de organisatie: het sleutelbegrip hiervoor is samenwerking.

In de tweede sessie nemen Lidwien Morreel en Günther Van Weyenberg je mee in hun verhaal over hoe Partena Professional inzet op ontwikkelingsgericht leiderschap. Partena maakt namelijk een transformatie door, waarbij er gekozen is voor collaboratieve governance. Hierbij ligt de nadruk meer op de autonomie van werknemers, en zijn de pure leiderschapstrainingen omgezet in coachingsessies. Günther vertelt uit eerste hand hoe hij als leidinggevende verschillende fases in zijn leiderschap op verschillende niveaus heeft doorlopen. Zo heeft hij kunnen proeven van de verschillende soorten opleidingen die er binnen Partena georganiseerd worden. Mocht je alvast benieuwd zijn, onlangs publiceerde De Tijd een artikel over hun aanpak.

Na de lunchpauze zetten we de dag voort met een praktijksessie gegeven door Marleen Verstraete van Groep Huyzentruytéén van de beste werkgevers van België: Marleen licht toe hoe ze binnen Groep Huyzentruyt evaluatiegesprekken (de zogeheten GHo- en Ghrow-talks) vormgeven en wat de impact hiervan is op de personeelstevredenheid. Met dit verhaal komt Marleen ons op de Pitstop inspireren, maar alvast een tipje van de sluier: vertrouwen speelt een grote rol.

De dag sluiten we af met het verhaal van Gretel Vlogaert. Zij werkt voorRandstad RiseSmart en vertelt hoe ze inern inzetten op permanente feedbackcultuur: niet alleen vanuit de leidinggevende wordt er feedback gegeven, maar ook als werknemers onder elkaar. Daarnaast deelt ze haar eigen ervaring als leidinggevende.

Graag tot dan!

Partners

Programma

donderdag 9 september 2021

09:45 - 10:00 Onthaal
10:00 - 10:15 Welkomstwoord VOV
10:15 - 11:15 Praktijksessie 1: Anke Janssen en Fabienne Goedons van Delhaize
11:15 - 11:30 Koffiepauze
11:30 - 12:30 Praktijksessie 2: Lidwien Morreel en Gunther Van Weyenberg van Partena Professional
12:30 - 14:00 Lunch, frisse neus halen en verbinden
14:00 - 15:00 Praktijksessie 3: Marleen Verstraete van Groep Huyzentruyt
15:00 - 16:00 Praktijksessie 4: Gretel Vlogaert van Randstad RiseSmart

Praktische info

Locatie De Heerlijckyt
Adres Weg op Halen 2
Geetbets
Kostprijs

Kostprijs:

  • Gratis voor VOV-leden
  • € 250 excl. BTW voor niet-leden: stuur een mailtje (met facturatiegegevens) naar info@vov.be en we maken je inschrijving in orde.
  • Leden van PMClub en VOCAP betalen € 125 excl. BTW (gelieve voor inschrijving te mailen naar info@vov.be). 

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid. Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór maandag 6 september (12u).

Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €250 verschuldigd.

Type Open voor iedereen
Extra informatie

COVD-19

Omdat we graag weer live samenkomen én het veilig willen houden, is er een maximum van 30 deelnemers bij deze Pitstop. Ook vragen we je de regel van 1,5 meter in acht te nemen en een mondmasker (is niet voorzien ter plaatse) te dragen als je rondloopt in de ruimte.

Dankjewel alvast voor je begrip en heel graag tot dan!

Coördinatoren