VOV Pitstop - Leren, sleutel tot duurzame groei VOLZET

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
02 10
Psp Okt Xl

Christophe Vanden Eede, Talent Acquisition & Development Manager Telenet, begint onze dag met “de parabel van de vink”. Dankzij de nieuwe realiteit zijn medewerkers zo vrij als een vogel als het op leren aankomt. Interessante inhoud ligt voor hen uitgestrooid. Hoe zorgen wij ervoor dat deze medewerkers uitgroeien tot echte prijsbeesten.

Vervolgens is er de keuze uit drie parallelle sessies waarvan iedereen er twee kan volgen:

Tijdens deze eerste interactieve workshop van Securex zal Jan Devolder, HR Business & Development Manager Securex, stilstaan bij de uitdaging “duurzaam leren”. Hij put hiervoor uit eigen ervaring met leertrajecten leidinggevenden, opzetten en uitvoeren van development centers, coaching opdrachten …
Bewust-zijn en kwetsbaarheid zijn volgens Jan dan ook twee begrippen die onlosmakelijk verbonden zijn met een duurzame ontwikkeling. Jan zal gedurende deze workshop zijn kennis, ervaring en expertise delen en in dialoog gaan. 

De tweede workshop wordt verzorgd door Kheiron,  Equine Assisted learning, Leren met Paarden. Zij hebben specifieke methodieken en innovatieve modellen ontwikkeld ifv. duurzame team- en leiderschapsontwikkeling. Daarbij inspireren zij zich op de natuurlijke leiderschapsposities in de paardenkudde en de evidente ‘team’ verbindingen die in een kudde ontstaan. U krijgt de kans om gedurende 1 ½ uur,  in een  groep  van max 18 mensen, (1 Vm en 1 Nm) een interactieve demo/workshop mee te maken van deze indringende en beklijvende methodiek. Angst voor paarden vormt geen enkel probleem. 

Als derde workshop bieden we twee sessies aan namelijk het Blockchain project van VDAB en lessons learned ATD.

VDAB wil aan de hand van een competence app het geleerde capteren over de bedrijfsgrenzen heen. Zo moet het ook mogelijk zijn om bij jongeren zonder diploma hun competenties visibel te maken en te valideren.
In de lessons learned ATD vertellen drie deelnemers aan de internationale delegatie van ATD de belangrijkste conclusies, de voornaamste nieuwigheden en uitdagingen voor de sector.

Tot slot nodigen we Piet Van den Bossche, professor Learning in Organisations Universiteit Antwerpen, uit om de closing keynote te verzorgen.
Hij vertelt over de nood om vanuit de formele leermomenten eveneens oog te hebben voor het sturen van informeel leren. Via deze weg moet het mogelijk zijn leereffecten op de werkvloer te realiseren en duurzaam te maken.
Dit alles in het kader van een onderzoek momenteel gevoerd bij de Universiteit van Antwerpen.

Schrijf je ook in voor de Book & Breakfast met Bart Derre, De ondernemende organisatie

Partners

Programma

dinsdag 2 oktober 2018

09:30 - 10:00 Onthaal
10:00 - 10:15 Verwelkoming/Inleiding
10:15 - 10:45 Christophe Vanden Eede
11:00 - 12:30 Parallelle sessies (1)
12:30 - 13:30 Lunch
13:30 - 15:00 Parellelle sessies (2)
15:10 - 16:00 Piet Van den Bossche

Praktische info

Locatie Kasteelhoeve Wange (http://www.kasteelhoevewange.be/)
Adres Eliksemstraat 26
3400 Wange (Landen)
België
Kostprijs € gratis voor VOV-leden
€ 250 voor niet leden

Leden van PMClub en VOCAP betalen 125€ (gelieve voor inschrijving te mailen naar marjolijn.callaerts@vov.be). 

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid.   Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór donderdag 27 september mei (12u).   Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €250 verschuldigd. Je kan je wel laten vervangen.

Type Open voor iedereen

Coördinatoren