VOV - Pitstop XL - De lerende organisatie - Geen doel maar een reis! met keynote Julie Dirksen (US)

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
03 10
Afbeelding1

Tijdens deze pitstop pikken we in op een aantal facetten van die lerende organisatie.

We starten de dag met Marc Alen, die als trekker van het netwerk, een beeld schetst van wat een lerende organisatie is en hoe de checklist tot stand is gekomen en wat deze inhoudt.

Sofie Willox en Pim Vandijck, onze trekkers van de ATD-delegatie, brengen learnings mee van Atlanta en leggen het verband tussen hun learnings en de verschillende facetten van een lerende organisatie.

ATD2017_Sofie.jpeg#asset:47473:url

1 aspect van de lerende organisatie is het omzetten van leermomenten in performance. De performance van het team en hoe die tot stand komt in een steeds veranderende omgeving wordt onder de loep genomen door Katelijne Rotsaert (Kluwer Opleidingen). Zij schetst ons het belang van het ORSC-Model, Change en Relationship Systems Intelligence.

screen-shot-2016-08-23-at-11-53-35-am.png#asset:47474:url

In een lerende organisatie wordt er veel verwacht van het individu en wordt hij zelf een stuk geresponsabiliseerd voor zijn leertraject. Maar responsabilisering stoelt op engagement en engagement is op zijn beurt een gevolg van een correcte waardematch tussen de waarden van het individu en de waarden van de organisatie. Hier gaat Marleen Boen verder op in aan de hand van het levenswiel, de sleutel tot bewuste loopbaankeuzes.

De lerende organisatie heeft bovendien manieren gevonden om in een sfeer van vertrouwen open te communiceren en te werken. Ze neemt de tijd om aan relaties te bouwen en ze creëert een veilige ruimte waarin de bereidheid om te leren van feedback van het systeem zich kan installeren. An Baert licht de aanpak VAN BINNENUIT toe waarmee je onuitgesproken dynamieken bespreekbaar maakt, waarmee je dingen tussen elkaar benoemt die anders uit beleefdheid onaangeroerd blijven. Waarmee je bezorgdheden en persoonlijke perspectieven op zo’n manier neerlegt dat wie er iets kan aan doen zich aangesproken weet. 

Knowledge management is key voor een lerende organisatie. Hoe pakken jullie dit aan? Tijdens deze break-out, gaan we in dialoog en luisteren we naar elkaars ervaringen, problemen, uitdagingen, oplossingen, ...

AAEAAQAAAAAAAAbqAAAAJDU0MTRhYTVlLTFmZWEtNDliYy1iOWU5LWU0MTY5NGIwMWI5YQ.jpg#asset:47475:url

AND LAST BUT NOT LEAST, sluiten we de dag af met een topper van formaat: Julie Dirksen!

Deze Amerikaanse dame is een veelgevraagd internationaal spreker en graag geziene gast op ATD en Learning Technologies. Ze is gespecialiseerd in Design for learning and Behaviour Change. Ze schetst voor ons hoe we learning kunnen designen met het oog op impact op behaviour!

download_170621_162012.jpg#asset:47472:url

Voorproefje? Check alvast haar website: http://usablelearning.com/

Ook nog interessant om weten: er is ook de mogelijkheid om tijdens de middagpauze gebruik te maken van de fitnessruimte op de locatie (Dankzij The House To Be). 

En: PortaAL zal gedurende de dag een aantal beweegmomenten inlassen en haar expertise delen.

PortaAL, het Expertisecentrum voor Gezond Bewegen van de KU Leuven, helpt bedrijven op weg naar een fysiek actieve en gezonde levensstijl. Op basis van wetenschappelijke bevindingen, zorgt PortaAL voor een professionele begeleiding van de klant en ontwikkelt het projecten en campagnes om in eerste instantie personeelsleden te informeren, en in tweede instantie hen te activeren en te motiveren om een minder sedentaire levensstijl aan te nemen.

Partners

Programma

dinsdag 3 oktober 2017

09:00 - 10:00 Onthaal / Welkom
10:00 - 10:20 Inleiding
10:20 - 11:00 De lerende organisatie - Marc Alen
11:15 - 11:55 Parallelle sessies: keuze tussen ATD-learning & ORSC (Kluwer)
12:00 - 13:00 Waardematch/Levenswiel - Marleen Boen
13:00 - 14:00 LUNCH
14:00 - 14:55 Parallelle sessie: keuze tussen ATD-learnings, Van Binnenuit (An Baert) en groepsdiscussie rond knowledge management
15:00 - 16:00 Julie Dirksen: Design for how people learn/Behaviour change

Praktische info

Locatie THE HOUSE TO BE (https://www.thehousetobe.com/nl)
Adres Z.1. Researchpark 210
1731 Zellik
Kostprijs € Gratis voor VOV-leden
€ 250 voor niet leden

Je kan je kosteloos uitschrijven tot en met woensdag 27 september 2017, 10u. Annuleer je na deze datum, dan ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Type Open voor iedereen
Extra informatie

We zijn te gast bij The House To Be.
Zij stellen ons hun fitnessruimte ter beschikking gedurende onze pitstop.
Zowel voor aanvang (9u-10u), tijdens de lunch en na afloop zijn zij die dat wensen vrij om ook het lichaam de nodige aandacht te geven. De geest krijgt die dag sowieso al genoeg voeding!

Deze 98 enthousiastelingen schreven zich al in.