Over VOV

Teamfoto

Doelstellingen

VOV lerend netwerk brengt L&D professionals samen om te co-creëren, inspireren en informeren.

We gaan verbindingen aan met zusterverenigingen en partners, zoeken samen actief naar vernieuwingen in ons vakgebied en werken met andere enthousiastelingen aan de ontwikkeling van mens en organisatie.

Samen met onze stakeholders willen we:

  • De inhoudelijke evolutie rond leren en ontwikkelen bevorderen.
  • De ontwikkeling van mensen in organisatie en samenleving versoepelen.
  • Bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de theorie en praktijk van succesvolle en resultaatgerichte ontwikkelingsprocessen.
  • Het vakgebied en de ontwikkelingsprofessional meer visibiliteit en slagkracht geven in organisaties.

Opleiden én Ontwikkelen

Opleiding in strikte zin gaat over vormingsmomenten, in klassikale of meer moderne vormen.

VOV lerend netwerk ondersteunt die vorming maar heeft intussen ook een traditie opgebouwd in het kijken naar de werkplek als leercontext, een plek om niet alleen formeel maar ook om informeel van elkaar te leren.

De inhoudelijke evolutie van het vakgebied van opleiding naar ontwikkeling staat centraal. We spreken zowel van de ontwikkeling van individuen als van organisaties.

Co-creation, Collaboration, Content & Community

Centraal binnen VOV lerend netwerk staan de 4 C's.

Leden zijn actief betrokken en organiseren zelf hun leren met andere leden, het VOV-team (zie de foto bovenaan) faciliteert.

De actieve ontmoeting tussen deelnemers aan onze activiteiten leidt tot een grote diversiteit aan leer- en netwerkmogelijkheden: zowel fysiek als virtueel, themagericht of algemeen, overkoepelend of regionaal, in grote of in kleine groep.

VOV-leden gaan bij elkaar te rade voor de uitdagingen waar ze voor staan en werken samen antwoorden en oplossingen uit die kwaliteitsvol en gedragen zijn.

Lees hier meer over de interessante mogelijkheden die een VOV-lidmaatschap jou biedt.