Evidence-based werken aan langere loopbanen

VOV lerend netwerk heeft een nieuw project opgestart. In dit project willen we organisaties helpen om effectieve HR-praktijken te vinden voor een duurzame inzetbaarheid van ervaren medewerkers.

Langer werken

Langer werken is al geruime tijd in politiek en maatschappij een belangrijk thema. Steeds meer wordt een hogere effectieve uittredeleeftijd en het afbouwen van specifieke uittredestelsels aanvaard. De vraag die VOV lerend netwerk zich samen met de partners stelt is: op welke manier kunnen we vanuit HR samen met ervaren medewerkers een kwaliteitsvolle werkomgeving te creëren.

Het project, onder leiding van VOV, zal onder meer onderzoeken in hoeverre i-deals of ‘ideosyncratic deals’ een oplossing bieden voor werkgever en werknemer.

Evidence-based HR

Naast de doelstelling om langer werken in organisaties verder te ondersteunen, zal het project ook evidence-based HR verder ontwikkelen en vereenvoudigen. Evidence-based HR is nog een relatief nieuw concept waar zowel vanuit wetenschap als vanuit praktijk interesse voor ontstaat, maar waarbij er nog kan gewerkt worden aan de toenadering tussen deze twee perspectieven.

Internationaal partnerschap

Het partnerschap bestaat uit VOV lerend netwerk (promotor), KHLeuven, HUBrussel, LOGOS, SFTL, CEBMa (NL), Radboud Universiteit (NL), Zukunft im Zentrum (D), KVLAKK (FI). Dit project wordt mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van het ESF agentschap.