Werk maken van werkbaar werk

Werkbaarheid is een multi-dimensioneel concept met een aantal specifieke problematieken: stress, motivatie, leermogelijkheden, work-life balance.

Met dit project willen we de sociale partners, sectorale organisaties, bedrijven en organisaties, werkgevers en werknemers sensibiliseren en inspireren om op organisatieniveau effectief werk te maken van werkbaar werk. Dat kan vanuit verschillende invalshoeken: verbeteren van de werk-privé balans, werken aan de leerkansen op het werk en motivatie van de werknemers of sleutelen aan de werkorganisatie om werkstress te verminderen. Werk moet namelijk aantrekkelijk zijn en blijven.
Het project zal een elektronische tool box maken met bestaande tools, instrumenten en goede praktijken voor de intermediairen. Deze bestaande instrumenten worden tijdens het project gescreend op hun inzetbaarheid om te werken aan aspecten van werkbaar werk. Het betreft tools/instrumenten die gericht zijn op analyse of gericht zijn op actie. Op die manier willen we de drempel om aan de slag te gaan rond werkbaar werk, verlagen. Dit project wordt gefinancierd door het ESF-agentschap en de Vlaamse Gemeenschap.

Lopend ESF-Project
Promotor: SERV - Stichting Innovatie en Arbeid
Vragen? Mail naar info@vov.be